NORTH KOREA HRUAITU KIM JONG-UN LUNGFIM LOIN A ZAW

Kim Jong-un Lungfim Loin A Um: North Korea Supreme hruaitu Kim Jong-un Kum 36 cu lungfim lo coma in a zawt caah a farnu, Kim Yo-Jong kum 33 nih a rian a chan lai tiah South Korea palai hna nih an chim. A farnu Kim Yo-jong cu Europe ram ah sianginn a kaimi a si. South Korea Spy agency, National Intelligence Service [ NIS] zong nih Kim Jong-un nih a farnu sin ah power a chap chin lengmang tiah an chim.

Covid-19 Mizaw Caah Damnak Sii. Coronavirus zawtnak in a zawmi hna cu an pum nih virus a kham khawhnak caah convalescent Plasma timi cu hman dingah FDA nih an cohlan cang i tu zanlei ah Donald Trump nih White House Press conference ah thawngthanhnak an a tuh. Food and Drug Administration (FDA), Director Dr.Stephen Hahn zong nih FDA nih cohlannak an tuahmi kongah fianternak a tuah. Cucaah Covid-19 in a zawmi hna caah cun thawngtha taktak a si. Credit: Salai Lairam Thang

Relchih:Fimhrin Tein Khua Ruah Ahcun 2020 Thimnak Chinmiphun caah a biapit ning.2020 Nov ni 8,Thimnak ah hin pakhatnak ah Chinmipi nih Party kong ah kan ii ruahpalh lo ding mi thil pakhat cu,2010,2015 a luan cia kum thimnak ah a rak lut mi hna,CNDP, CPP, CND, ..etc..timi party pawl hna kha nihin CNLD he an ni khat lo ti kha hngalh ding asi.

2020 thimnak ah hin CNLD cu a voikhat nak asi lai caah zeitluk in dah chinmiphun caah le chinrampi caah a biapit zia kha kan hngalh fian ii dirpi long si loin Mee hrimhrim kan pek awk asi ti kha mipi nih lungfian caan asi cang. Zei ruangah CNLD cu kan dir pi lai?(or) Zeiruangdah CNLD nih tei a herhnak? 1.Miphun le ram cu Miphun le ram a hngal fiang tu long nih a remh asersiam khawh lai.

Myanmar Immigration an Tlangtar cu”Me myo zuah Lu myo ma piah,Lu myo hmah Lumyo pioh me”an ti Vawlei dolh nak in miphun a tlau kho lo,Miphun pakhat nih a dolh nak long in Miphun cu a tlau kho tinak asi.Nihin kan Chinmiphun kan sing tampi kawl nih an kan dolh dih cang,A bikin kan Biaknak,kan ca,kan holh kan ramri,kan vawlei kan nun phung kan phungram chimding a tam tuk .Cucaah Chinmi phun kan lungfim a cu cang..

Pahnihnak.Kawlrawn ah cu NLD,USDP zei paety poh nih tei koseh a bia pi lo.Kawlmi phun le ramthen caah cu Democracy a za tuk cang.Tlang cung mi he zalongtein rian tuan kho mi party tu kha biapi.Tlang cung mi caah Democracy long aza nai sai lo nihin mitampi nih Development long zoh in an kan tuah piak ko hme hi nan ti asi lo,Mah te khuakhan lairel khawhnak Federal tiang a chim phuang kho tu ding le a chimngam tuding kan herh.Kawlmi phun nih an kan dawp dih cang .Chinmi phun poh nih CNF le CNLD cu kan dirpi caan asi.

Pathumnak. Chin miphun nih hin kawl hlennak le lemsoi nak hi ii zumh ding asi ti loh.Kawl miphun le Party hna nih cun a lenglang mi thilphun phun hmang in an kan hlen an kan lem lengmang. Hmuhkhawh lo mi thil le Upadi hmang in kan thi an kan dawp,an tuahsernak in kan vawlei kan miphun an kan hawh dih cang.Kawlparty lo cun,an mah lo cun ti mi SAL lungput ti mi mibomh le mi kut long orh caan asi ti loh.

Mah tein dir ngam,tuanngam,chim rel ngam ve hi hmai ii thlak in caan asi cang.CNLD hi Miphun caah a dir mi Mipi caah ai fonh mi an si caah Chin mipi nih dirpi hrimhrim a herh. 2020 Election hi Chinmiphun caah a biapi tuk mi le Chinmiphun caah caantha asi ti mi lungput hi pumpak cio nih kan ngeih khawh nak hnga hi a biapi bik mi asi.CNLD nih teinak a hmuh mihi chin mipi kan lung rual nak kha miphun dang hna sinah kan langhter nak zong asi.

Bia funnak. Ara lai mi kum 2020 hnu ah an ceih khan ding mi rampum pi kah daih nak le Rederal kong le Tlangcung mi zalon nak kong te hna UPDJC, NCA, NRPC, JICM..etc..ah kan miphun ai awh in CNF kanpa le hi CNLD Party chung in MP nih hluatdaw chung in dir pi an herh hringhran cang.a luan cia caan kan zoh tik ah,NLD le USDP party chung in kan MP hna hi CHIN mi an si ko nain nihin tiang an dirpi ngam hna lo ii an dir pi bal hna lo.

Zei ruang ah Miphun cu cjin an si ko zong ah kawl Party an si caah Tlangcung mi kong ah policy an ngei lo,chim nak nawl zong Center lei nih an pek hna lomi hna hi mipi nih kan fian caan asi cang. 2020 pinlei cun,zei dang khua ruah len le Zei dang Party kong ah buai len ti loin,kan mah miphun te kan mah mah ram te ah Chinmi phun hna nih kan covo kan lak than khawh nak ding caah CNLD nih an ii hmai thlak mi le an timh tuah mi thil tam pi hna zoh chih in le ram le miphun caah kan ti khawh tawk asi mi Mee pek hin mipi kan ii bawmh cio ah cun Teinak le zalon nak le hmuitinh zong tlam a tling ko lai.

Pa ei asi mi le fa ei/ Lakfa caahthat nak nak in miak nak tu a kawl mi Kawlmiphun party PA Ei NLD le USDP bochan nak in cun A kan Hringtu Pa tak asi mi CNLD hi bochan tlak le zohkhenh tu tha cu asi ko lai. Credit: Johnf Thawng

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*