KAN LAIPA PALEK PAKHAT BIACHIM CU ZAANG AFAK HRINGHRAN KO

Mah hi ka hawi kom tha bak a si i,sianginn zong a rak kai tti i unau ban tuk ai zoh mi kan si,kei hi ram dangah ka um i a nih hi kawl ram ah Police rian a tuan kum 5 leng si cang kan i chawn le mang tawn,tu ni kan i chawnh belte cu voi dang ban tuk a si lo ka zaangfak ngai a mah dir hmun ah kai dir ter tik ah hin a ti mi cu ka zoh la le ka chuak chom ko la a ka ti.

May be an image of text May be an image of text

Cun a mah belte chuah kan ngah lo a ti kei hi Police rian ka tuan ti lai lo tiah cun chuah nak nawl a ngei cang mi ka si nain tu lio thil cang ruangah kan ngah ti lo a ka ti a nih hi Rakhine ram zongah ral tam nak ah kan ti lai a rak buai bai tak lio zongah khan saupi a rak tuan,midik mifel tak a si,a mah belte ka chuah ah cun lai ram zong pal loin mizo ram ah ka zam hau i ka hmuh dih hlan lo ka tlung kho ti lai lo a ka ti ka ngaih chia ngai,

May be an image of text May be an image of text

Cun a ti rih mi cu a hlan te hin ka rak ruah cia cang a ruang cu ralkap pawl hi NLD cozah a vun si hin Police ah rak i thial riang mang in Police bawi an rak tuan a ti,mah nih a langh ter mi cu tulio ah Police zong sual dih ah a chia mi kan tampi ko a mah belte an cung lei kha ralkap bawi a rak si mi an rak tam tuk kha kan thei ti lo mah cu a rak mak ngai mi thil a si a ti rih mi cu CDM ah ka luh cun CDM upa nih tauan an ka la kho tung lai lo tiah a ka ti ka lung retheih pi ve tuk caah hawi dawt nan ruah nak kan hal hna a dir hmun hi a har tuk i zei tin dah a tha bik lai? Credit: Sungmi Pa LZ

May be an image of text May be an image of text that says "7:14 Aha bak ko lai Van chuah hi cu har tuk dah kaw kawi A si bak ko ee kawi si hmanh seh law Na chuah lo le Rian tuan a hau Na tuan ah le Lothlo rian ka tuan hau ko cg kawi Thil dik lo ttenh he a khat fawn CNF hna hi na lut huam lo tih Police ka zam ka hmuh dih hlan lo lairam ka pal ngam lai lo Ka nau le pa 2 thih nak in mu ralkap lut chin cu ka Chuna le nih an duh bak lo Aa"

Relchih:Kalaymyo ralkap nih lamzawh atuahmi meithal in an kahmi hliamh mi hna hi minung 6 meithal hliam tuar. March 2 Kalaymyo ah ralkap uknak duh lo lamzawh mi minung 6 nih meithal hliam an tuar, tiah kan theih. Hi he pehtlai in lamzawh ah aa tel ve mi Pu Heng Cin nih “Lamzawh ah hin kaa tel ve. A lai deuh ah ka um. Palek pawl le kan hmaikal pawl an van i ting. Mitthli tlak bomb a hung puak.

Cu vial ah lam zawh mi kan naule zeimaw zat hna cu buaipi an si. Ka um ve ko nain khoika in kuan hi a rat ti hi a ruah awk ka thei lo. Lampawng inn cung in a si rua an ti i an va kal nain a si lo an ti. Inn pakhat in a silai an ti, cu inn cu innka an hrenh. Khoika in a si hngalh lo in kan naule minung paruk nih meithal hma an pu ko,” tiah The HaKha times ah a chim.

March 2 lamzawh pawl hi chaklei in a zuangmi le thlanglei in chaklei ah a kai mi phu tiin an si. Hliamhma a tuar mi hi thlanglei in a rak kaimi pawl an si.Hliam tuar mi 6 ah hin Chin pa Vaal Joseph Thang aa tel ve. Anih hi a kephah ah kuan nih a khen i kuan a tang an ti.

Midang pa 5 hna lakah pakhat cu a paw ah kah a si i a ril a chuak i Mandalay ah kalpi ding in Royal Hospital siibawi nih a ti an ti. Hliamhma tuar dang minung 1 cu, a taang orhlei in a hnulei ah a vawr i, oxygen pek cuahmah a si ve an ti. A dang minung 3 hna hi an ke ah hliam an tuar cio tiah, kan theih. Credit: The Hakha Times

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*