UPAT AN TLAK TAKTAK SIANGINN KAI PAH IN CDM CAAH $ 4000 AN PEK

Kawram In Australia Ah Siang Inn Rak Kai Mi Chin Student Nih CDM Caah $4000 Bawmhnak An Pek. MCISF chungtel hna nih kan ram (Myanmar) CDM cawlcanghnak caah tiin bawmhnak phaisa kan i thawh khawm khawhmi $4200 cu CCCA kan pale hna nih tawlrelpiak dingin an sin ah MCISF EC upa hna he 2021.03.07 ni ah MCC Biakinn ah i pekchanhnak kan ngei kho.

Zaanghlei cawiin bawmhnak ape chan tu hawile hna nan dihlak cungah siseh, thatho tein akan cohlangtu CCCA kan pale hna an cungah siseh lawmhnak chimcawklo kan ngei ko.Mah kan tuah khawhmi te hi Bawipa tu nih kan theihpiak hram sehlaw, tem in nak atuarmi kan ram mipi nih damnak, luatnak, daihnak an hmuh khawhnak hnga caah siseh, ahleiin mah hi kan chawva hna hi a sawhsawh ah si hngin lo tein kan ram dothlennak a bawmchan kho tu chawva ttha bik ah Bawipa nih kan serpiak hram ko seh ti hi kan thlacamnak asi.Lawmhnak nganpi he,Salai Papum, Secretary. Credit: CBN

Hakha Mino CDM ah a tel mi minung 23 Ralkap le Palek nih an tlaihnak hna  Video - YouTube

Relchih: Kawlram buainak kongah Hmunkip in Kan lungre a thei cio i,a phunphun in hmalaak ngeih cio a si.Kan unau Mizoram NGO’S kip le an Cozah nih cun an ram i Kan Miphun a zaam mi pawl cu kilveng dingin an Kan ti.Sihmanhselaw ,India Cozah chungin ,Union Home Ministry lei nih Kawlram mi India a zaam mi cu an ram ah khirh dingin bia vawihnih an chuah.

Mah hi kongah a lamkip in hmalaak cio a si i, nihin ah khan ,Rajasabh MP Puvena le MNF ruahnak pe tu,Pu Rosangzuala nih cun, Rajasabh ,Chairman le India Vice President ,”Mr.Venkaiah Nadu cu cu a um nak hmun,New Delhi ah Kan ram buainak kong le Kan ram in an ram India ramah a zaami hna kong cu chim ceihpinak an ngei.,”Bawipa nih an hal mi cu a tlamtlinter hram koseh.

RAJYA SABHA MP PU K.VANLALVENA’N INDIA VICE PRESIDENT HNENAH MYANMAR MIPUITE HARSATNA CHUNGCHANG THLEN. Aizawl, 15th March, 2021: Parliament Budget Session hmanga Delhia awm mek Rajya Sabha MP Pu K.Vanlalvena chuan vawiin khan India Vice President, leh Rajya Sabha Chairman ni bawk Pu M.Venkaiah Naidu chu a chenna hmunah kawmin Myanmar rama Democracy tundin tuma hmala tute chunga tawrhna nasa tak thleng mêk chungchang leh Mizoram mamawh thil pawimawh dangte a sawi pui.

Pu Vena hi MNF Adviser Pu Rosangzuala’n a țawiawm a. Myanmar ram buaina avanga sipai kut tuara thi leh hliam tam tak an awm tawh thu leh, mi tam tak jaila khung an nih mek thute, he buaina avanga thi leh hliam zat dik tak hriat theih a nih loh thu leh an la pun belh zel dawn nia a lan thute Vice President hi hrilhin Myanmar sipai leh police te zinga mi eng emaw zat chuan Myanmar mipuite chunga kutthlak an duh loh avangin an ralthuamte surrender in civilian midang eng emaw zat te nen inhumhimna zawngin Mizoramah an rawn tlan lut tawh a ni tih an hrilh a.

Heng Myanmar atanga raltlan lo lutte chhawmdawlna tur ngaihtuah a tul thu pawh thlenin Myanmar mipuite chunga tawrhna titawp tura a tul dan anga hma la turin India Vice President chu an ngen a. Myanmar laka sawrkar laipui policy chu ennawn tula an hriat thu an thlen bawk a ni.Pu Vena leh Pu Rosangzuala te chuan India independent hnuah Union Public Service Commission member ah Mizoram mi pakhat mah an la awm ngai loh avangin UPSC ah Mizo dah ve tura hma lak pui turin Vice President chu an ngen a.

State puitling nih hnu kim 35 ah pawh Mizoram chu All India Civil Service ah AGMUT cadre hnuaia a la awm chu a hun tawh lovin Mizoram Cadre hran siam a hun tawh tih Vice President hnenah hian an thlen a. Staff Selection Commission hnuaia hna dil tu ten Guwahati ah kher exam ngai tawh lova Aizawla exam centre dah a nih theihna tur pawh ngaihtuah pui turin Vice President Pu M.Venkaiah Naidu chu an ngen a ni. Edited by P.B.Lianthangpuii MIS. Credit: Pu Tin Duh Thang

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*