TUTAN NA THAWNGPANG THEIH CU A NUAM LO HRINGHRAN KO

To. Lal awmpuia Lalawm Puia, Tu tan na thawng pang theih cu anuam lo hringhran. Zeidang ruangah si lo na dawt mi le athan lianh nak dingah chun mang na rak manh mi “The Hakha post” na chuah tak thawng theih tik ah ka lung atha lo hringhran na dawt le na dirkamh nak cu mit hmuh hna theih asi ko. “The Hakha post” cu nangmah thawngin hmuh khawh le rel khawh dingin ahung chuak.

Cu cu nai zuam nak thei par asi kan ti khawh. Atu tan ah na rian thlak duh le cuh kalh ruangah lung thiang ten dinh nai timh nak le na chuah nak ka rak theih ve i na dawt mi “The Hakha post” le na rian tuan hawi he then lai cu na siang ve bal lai lo nain na caah nuam lo dingin thil acan tik ah lunglawm ten na cohlan khawh mi cu kan upat tuk. Theih thiam nak le ngaih thiamnak na neih mi hi asunglawi tuk mi asi.

Na dawt mi “The Hakha post” hi holh thiam seh law an sian lo nak chim len ve ko lai dah. Ral zoh in an in zoh zong ah tlaih chan nak mit le thinlung na ngeih mi zong asunglawi tuk. Tu tan na thil ton mi le na lungput ah tlhi tha cawn ding tampi ka hmuh. Mahatma Gandhi nih cun “ngaih thiam nak hi aman fak tuk mi asung tuk mi asi caah mi sawh sawh sin in vai ruah chan hlah mi pipa lawng nih mi an ngaih thiam khawh” ati.

Cu ban tuk cun asung tuk mi dawt nak le ngaih thiamnak na zal chungah thlau lo in rak i sanh peng law midang tu kan tin cio nak lai aphawt tu in rak kan phaw ve ko. Upat awk tlak na si nak na langh ter ni asi. Kan upat na lam tluang ko seh. Credit: Kam Bik Mualcin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*