Covid-19 Hi Minung Sermi Si Le Si Lo Cun Zeitik Ah Dah A Dih Te Lai Ti Cu Dr,Je Meng Nih Fiang Put In A Chim

Kan theih cio bangin vawlei  cungah Covid-19 a chuah nak hi thla 7 leng si cang i minung a thi mi hi rel cawk lo tiang an phan cu lawng si loin hi zawt nak ruang ah hin mi zei poh rian tuan kho lo le duh mi tuah kho lo bak in a kan chiah hna khoi ka hmanh ah ram kar le ram kar zong a i tlawn a har caah mah zawt nak nih hin mi a kan hrawh tak tak a tu tiang ah hin hi zawt nak hi ttih a nung cem zawt nak a si peng rih .

Thlakhat luan mi ah khan Russia nih Covid-19 Vaccine cu an hmuh an ser i mizaw hna sin ah test nak an tuah tik ah a tha ngai mi sii pakhat a si ko tiah an chim i ram tampi nih an order cang tiah theih a si, khah si cun Covid-19 hi minung ser si le si lo cu doctor Je Meng nih WHO sin interviews lio ah a chim, Doctor Je Meng cu senctist pakhat zong si pin ah hi bantuk lei ah rian a tuan lio mi si a nih hi Chines mi a si ki nain london ah a um.mi si ,Covid-19 hi minung ser mi bak si a ser tu cu China cozah nih ral thawh an ttih ruang ah hi zawt nak hrik tha lo hi an ser mi si tiah interviews lio ah a chim cu ruang ah cun hi zawt nak hi a ran khawh chung in tei kan i zuam lai i caan rau lo te a dih colh cang lai tiah a ti.

Relchap>A poi kho tak tak kawlram chung ah Covid-19 cu a karh manh kho tak tak caah kawlram mipi lungre thei le vansang in an um hna, a luan cia thla 3 chung ah khan cun vawlei cung ram ah a save bik le zawtnak kai tlawm bik dir hmun ah kawlram cu rak i tal caah thin a rak phang ko nain tha hna zawng a rak ngam deuh a si nain a tu ah cun kan kawlram pi hi thlakhat chung ah Covid-19 zawt nak kai a rang bik lei a panh hi thin phan dai lo bak a si.

Khah si ah cun kan ram chung ah Covid- 19 in a zaw mi zeizat dah an si zoh hna uh sih, Myanmmar rampi huap in Covid-19 a zaw mi hi minung 570, reng lo an si cang tiah theih a si cu lak ah nizaan nai te ah Yangon ah quarantine chiah thar mi hna hi minung 21 an si i Hakha ah minung 14, cun Thantlang ah 22 an ti tiah nai te ah thawng kan theih,  hi ti bantuk in a karh a rang mi zawt nak hi mipi hna nih bia tak tein kan i ralrin lo ah cun kan caah le kan fammily caah kan ram caah a poi tuk lai caah a ho kan si poh ah i ralring hna uh sih .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*