Vedio,Fak Tuk In An Buai Motor Mawngpa Police Nih An Velh Ruangah Mizo Cu An Buaituk

September ni 20 ah khan mizo ramah buai nak fak tak tak a chuak hi buainak a chuah nak a ruang cu trafic police nih driver motor mawng pa cu an bengh an velh len mi vedio pakhat ruangah nihin ni ah khan mizoram aizawl khua chung um mi motor mawng vial te cu an i khawm hna i police zung hmai ah an motor an hun bu in duh lo nak an langh ter hi ban tuk buai nak hi mizoram chung lawng ah si loin ramdang zong ah a rak cang tawn.

Hi buai nak kong he peh tlai in mizoram aizawl um upa hna nih driver pawl cu an tuah mi duh lo nak langn ter cu nawl pek an si, zei ruang ah dah driver pawl nih duh lo nak an langh ter timi cu hi ban tuk thil hi kan ram ah a can a tam tuk cang i ho hmamh nih zual ah puh peng kan si hi yi hin kan tuah lo i kan daih ko ah cun hmailei ah a tha lo kan ram ah kan mah right tein um kan duh ve tiah motor driver hna nih an langh ter.

Kahin vedio link

https://www.facebook.com/groups/1516860141689941/permalink/4548150961894162/

Thawngpang dang rel chap>President Donald Trump nih supreme court i biaceihtu rian a lawngmi ah nu ka thim lai tiah nizan i North Carolina i election campaign a tuahnak hmun ah a chim. Hmaizarh chungah aho timi cu ka thanh lai, “A very talented, very brilliant woman a si lai tiah a chim. President Trump nih a thim lai tiah an zumhmi nu pahnih an min an chuak, Amy Coney Barrett le Barbara Lagoa ah pakhat khat an si lai tiah zumh a si.

President Trump nih biachahnak taktak cu hmaizarh chungah a tuah lai i a thanh colh lai ti a si. President Trump nih nominate a tuah hnu ah Senate Judiciary committee nih hearing an tuah lai i, an cohlan hnu ah Senator minung 100 chung i a tam deuh duhnak in fehter a si lai. President Trump nih 2016 election lio tein Supreme court i biaceihtu rian a lawn ahcun khrihfa hna zumhnak le US constitution ning tein a pommi conservative judge ka thim lai tiah bia a rak i kam bantuk in minung pahnih a thim hna hnu ah tutan hi a pa thumnak thim a timhmi a si. US evangelical khrihfa hna nih Donald Trump an ttanpinak cu mah ruangah hin a si.

Tuan deuh kong.President Donald Trump nih Ruth Ginsburg zaka ah a rannak in Supreme Court ah biaceihtu nominate tuah colh a timh. Khrihfa hna zumhnak a dirkamhtu biaceihtu minung 44 min cazin cu September 9 khan a chuak cang, Mah chungah Bridget Bade, (US Court of Appeals for the 9th Circuit) le Amy Coney Barrett, ( US Court of Appeals for the 7th Circuit) ah pakhat khat an si lai tiah zumh a si. Election tuahnak dingah ni 45 lawng a duh cang caah mah chungah fehter khawh hrimhrim a herhmi a si.

Thilsining Aliamciami:US biaceih zung sangbik Supreme Court i, baiceitu minung 9 lak ah pakhat a simi, justice Ruth Bader Ginburge kum 87 cu atu nai te ah cancer zawtnak in a nunnak liam. Liberal + Democrats pawl caah cun ngaihchia ngaingai a si. Liberal pawl a ttanh taktak mi le Conservative le khrihfa zumtu hna pomning a hua ngaingai tu a si.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*